วัดพระใหญ่ เกาะสมุย

วัดพระใหญ่-เกาะสมุย

วัดพระใหญ่ เกาะสมุย เป็นหนึ่งในวัดที่ๆสวยงามและสำคัญของที่เกาะสมุย ซึ่งมีความโดดเด่นจากพระพุทธรูปปางมารวิชัยขนาดใหญ่ ซึ่งๆเราสามารถที่จะมองเห็นนได้ตั้งแต่ไกลๆ เป็นทั้งสถามที่ท่องเที่ยวมีมี ชื่อเสียงที่ดังของเกาะสมุย และยังเปรียบเสมือนศูนย์กลางความศรัทธาของชาวบ้านบนเกาะสมุยมานับตั้งแต่ในอาดีต ตั้งอยู่บนเกาะสมุย

วัดพระใหญ่ เกาะสมุย มีพระพุทธรูปที่องค์พระใหญ่ที่ถูกสร้างขึ้นในปี 2515 เพื่อเป็นพระพุทธรูปปางมารวิชัยที่ทำด้วยทองเหลือง มีขนาดหน้าตักกว้างประมาณ 5 วา 9 นิ้ว และมีความสูง 6 วา ถือว่าเป็นอีกๆหนึ่งในพระพุทธรูปที่ๆมีขนาดใหญ่ที่สุดในของภาคใต้ของประเทศไทย วัดพระใหญ่นั้นที่ตั้งอยู่บนเกาะขนาดเล็กที่ตั้งอยู่ใกล้ๆกับเกาะสมุย

วัดพระใหญ่ เกาะสมุย นับว่าเป็นๆอีกหนึ่งที่มีวิวพระอาทิตย์ตกที่สวยที่สุดที่อยู่บนเกาะสมุย เนื่องๆจากเราสามารถที่จะมองเห็นภาพหรือวิวสวยๆของดวงอาทิตย์ที่ค่อยๆจะลับขอบฟ้าไปพร้อมกลับมองดูพระองค์ใหญ่ไปด้วย และมีทิวทัศที่สวยงามที่อยู่บนรอบๆเกาะสมุยอย่างชัดเจน

การเดินทางไปที่เกาะสมุย

ถ้าหากเราจะไปเยยี่มชมที่วัดจังหวัดสุราษฎร์ธานีนั้นด้วยทั่วไปถ้าห่ากจะนั่งเครื่งไปลงสุราษฎร์ธานีด้วยทั่วไปสายการบินบางกอกแอร์เวย์ ซึ่งมีเที่ยวบินที่ให้บริการทุกๆวัน วันละ 17 เที่ยวบินจากสนามบินสุวรรภูมิ ใช้เวลาเดินทางประมาณ 1 ชั่วโมง 5 นาที เท่านี้เราก็สามารถที่จะเห็นวัดพระใหญ่ ที่เกาะสมุย และวิวที่สุดสวยของจังหวัดสุราษฎร์ธานี

สำหรับนักท่องเที่ยวที่เดินทางด้วยรถยนต์ส่วนตัวหรือเช่ารถขับ เนื่องจากสภาพเส้นทางบนเกาะสมุยนั้นมีจุดที่ต้องวิ่งขึ้น-ลงจุดที่มีความชันอยู่หลายแห่ง ประกอบกับพื้นถนนที่อาจมีทรายและก้อนกรวดปะปนอยู่ นักท่องเที่ยวที่ไม่คุ้นชินกับเส้นทางบนเกาะสมุยมาก่อนควรขับรถอย่างระมัดระวังเป็นพิเศษ

วัดพระใหญ่ เกาะสมุย

Koh Samui Big Buddha Temple is one of the most beautiful and important temples of Koh Samui. Which is unique from the large Buddha image in Mara Wichai posture Which we are able to see from afar Is both a question that travel has there Famous for Koh Samui And it is also the center of faith of the villagers on Koh Samui since the Adit. Located on Koh Samui.

Koh Samui Big Buddha Temple has a large Buddha image built in 1972 as a brass statue of the Mara Wichai. Its lap size is 5 wah, 9 inches wide and 6 wah tall. It is one of the largest Buddha statues in southern Thailand. The Big Buddha Temple is located on a small island near Koh Samui.

Koh Samui Big Buddha Temple is one of the most beautiful sunset views on Koh Samui. Since we are able to see a beautiful picture or view of the sun gradually setting back to look at the great King. And there are beautiful scenery clearly dotted around Koh Samui.

Travel to Koh Samui

If we are going to visit the temple in Surat Thani province as well. In general, if the plane will go down to Surat Thani as well. General Bangkok Airways. Which has 17 daily flights from Suwannaphum Airport It takes about 1 hour and 5 minutes to go here, we can see Big Buddha Temple on Koh Samui and the most beautiful view of Surat Thani Province.

For tourists traveling by private cars or renting a car. Due to the condition of the route on Koh Samui, there are many run-up and down-steep points. Together with the road surface that may have sand and gravel mixed in Travelers unfamiliar with the Koh Samui routes should drive with extra caution.

ขอบคุณรูปภาพจาก : Google

ติดตามข้อมูลเพิ่มเติม : >>>ได้ที่นี่<<<

Author: admin